Blog

10 Lucruri Inedite despre Bijuterii Swarovski


October 8, 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Blog despre Swarovski


10 Lucruri Inedite despre Bijuterii Swarovski

10 Lucruri Inedite despre Bijuterii Swarovski pe care sigur nu le stiai!

De înaltă calitate, luxoase și prețioase sunt doar câteva dintre cuvintele folosite pentru a descrie bijuterii swarovski.

Dar de ce credeți că cristalele swarovski sunt atât de populare? Aflați totul despre el aici, pe măsură ce enumerăm 9 fapte uimitoare despre bijuteriile swarovski.

Dacă aveti cea mai mica idee despre bijuterii, știti că Swarovski este unul dintre cele mai mari nume de pe piață.

Și în timp ce nu toate bijuteriile Swarovski sunt la fel de bombastice ca Mercedes SL600 împânzit cu   300.000 de cristale, cu siguranță fac o declarație.

Iată nouă lucruri uimitoare pe care nu ați știut niciodată despre bijuteriile clasice.

 

1. CRISTALELE SWAROVSKI NU APAR NATURAL

Cristalele apar în natură, dar cristalele Swavorski nu o fac.

Ele sunt de fapt cristale de sticlă cu plumb create cu ajutorul cuarțului, nisipului și mineralelor. De fapt, ele reprezintă aproximativ 32% plumb. De ce plumb, s-ar putea să te întrebi?

După cum se dovedește, plumbul ajută la maximizarea refracției în cristale. Culorile sunt create folosind acoperiri chimice, dar cristalele clare sunt de fapt mai greu de realizat deoarece nu pot conține impurități.

2. CRISTALUL SWAROVSKI NU ESTE DE FAPT CRISTAL

Nu lăsa numele să te păcălească – din punct de vedere tehnic, cristalul Swarovski nu este cristal deloc. Nu este nici o bijuterie.

Este de fapt o formă de sticlă creată cu un proces brevetat.

Cunoscatorii de cristal vor putea observa diferența la vedere, deoarece Swarovski are un indice de refracție mai mare decât cristalul adevărat, mai aproape de un diamant. Acest lucru se realizează prin tăierea și lustruirea precisă a strălucirii pe care o iubiți.

3. ARE PESTE 100 DE ANI SWAROVSKI A FOST CREAT ÎN AUSTRIA ÎN 1892

Cristalele pe care le cunoști și indragesti au fost visate de Daniel Swarovski  din Austria, un bărbat care a visat să facă cristalul mai accesibil – un “diamant pentru toată lumea”.

În 1892, Swarovski a brevetat o mașină electrică de tăiere care ar permite utilizatorului să taie cristale mai precis și mai consistent decât puteau realiza manual. Trei ani mai târziu, a înființat compania Swarovski în Wattens, un mic oraș din Alpii austrieci.

4. SWAROVSKI ESTE MAI SCUMP DECÂT STICLA

S-ar putea să te întrebi – dacă Swarovski este mai mult sau mai puțin un cristal de sticlă, atunci de ce este mai scump decât bijuteriile de sticlă?

Acest lucru se datorează procesului de producție necesar pentru a crea sticlă vs. cristale.

Comparativ cu alte produse de bijuterii din sticlă, Swarovski folosește materiale de calitate superioară. Procesul de a crea chiar un cristal este, de asemenea, complicat. Rețineți că, pentru a fi considerat de înaltă calitate, cristalele trebuie să aibă o sută de fațete identice în mai multe direcții, ceea ce necesită timp cu un material dur.

5. BIJUTERIILE AU DEBUTAT ÎN VENUS BLONDA

Dacă știi totul, cele mai recente tendințe de bijuterii și știți în ce direcție “bate vântul” când numele Swarovski este implicat, datorați totul Marlenei Dietrich și unui film numit Blonda Venus.

Pe lângă aducerea Marlene Dietrich la scenă, acest film din 1932 a servit ca debut pe marele ecran al lui Swarovski. Costumele și bijuteriile au strălucit cu cristale Swarovski, și nu după mult timp, o linie nesfârșită de starleturi apăreau pe ecran și pe covorul roșu pline de cristale Swarovski.

6. CONSTRANGEREA LUI MARILYN MONROE ȘI AUDREY HEPBURN

Printre cele mai faimoase blonde care purtau bijuterii Swarovski a fost si Marilyn Monroe în Gentlemen Prefer Blondes într-o rochie de satin roz și pictură de bijuterii strălucitoare, cântând ironic, “Diamantele sunt cel mai bun prieten al fetei”. Mai recent, Swarovski a colaborat cu supermodelul Karlie Kloss pentru a recreea momentul

Dar poate cel mai faimos moment de film pentru bijuterii nu era de fapt cu o blonda, ci cu Audrey Hepburn in Micul dejun la Tiffany’s. Holly Golightly poarta o tiara mica la anumite momente cheie ale filmului, iar daca nu v-ati vazut la acel moment, mai puteti revedea filmul oricand.

7. EXISTĂ OPT MODURI DE A SPUNE DACĂ BIJUTERIA TA ESTE SWAROVSKI ORIGINALA

S-ar putea să vă întrebați dacă există vreo modalitate de a spune dacă Swarovski este real sau o imitație convingătoare. După cum se dovedește, există opt moduri de a testa autenticitatea bijuteriilor:

  1. Nu ar trebui să existe bule în cristal
  2. Toate fațetele trebuie să se întâlnească și să fie orientate în sus
  3. Fiecare cristal trebuie să fie identic în mărime și tăiat
  4. Dacă cristalele fac parte din aceeași familie de culori, ar trebui să pară identice
  5. Nu trebuie să existe zgârieturi la suprafață sau la orice luciu uleios
  6. Numai perlele Swarovski sunt vândute strânse împreună; cristalele sunt vândute în vrac
  7. Cristalele ar trebui să aibă o strălucire comparabilă cu un diamant
  8. În mod ideal, cristalele ar trebui să provină de la un comerciant autorizat

Amintiți-vă: deoarece aceste cristale sunt fabricate mecanic, ele sunt mult mai coerente decât cristalele și pietrele naturale.
Cristalele identice reprezintă, de fapt, un semn de bună manoperă și autenticitate.
În plus, cristalele Swarovski sunt proiectate cu o atenție deosebită pentru detalii.
Imperfecțiunile în cristale, cum ar fi zgârieturile, bulele sau strălucirea neplăcută, nu ar respecta standardele de calitate ale companiei.

8. PREZENTA GRANDIOASA LA OSCARURILE DIN 2018

Dacă ați urmărit Premiile Academiei 2018, atunci ați fost martorii uneia dintre cele mai extraordinare realizări ale lui Swarovski până în prezent (și cea mai mare setare din istoria premilor).
Tot ce strălucește pe panou scenei? Asta a fost datorită  45 de milioane  cristalele Swarovski care decorează scena. Întregul afișaj a avut nevoie de peste 3.000 de ore pentru a fi creat și, după finalizare, a cântărit aproximativ 6800 de kilograme. Și tu credeai că cerceii tăi cu diamante sunt grei.

Scena Oscar 2018 Swarovski

 

 

9. LA MULȚI ANI, DOMNULE PREȘEDINTE

Un alt dintre cele mai faimoase (sau infamante) momente ale lui Swarovski a fost din nou cu o anumită blonda faimoasă – Marilyn Monroe.

Unul dintre momentele cele mai iconice din istoria lui Marilyn Monroe este interpretarea sa fericită de “Happy Birthday” pentru președintele John F. Kennedy de la Madison Square Gardens.

Unde era Swarovski în toate astea? Monroe purta (sau, mai degrabă, a fost cusută) o rochie pură, în carne, cu 2500 de cristale.Sub lumina reflectoarelor, rochia părea că se topește, lăsând doar o strălucire a cristalelor și Marilyn Monroe la cele mai bune sentimente.

 

10. MANUSA LUI MICHAEL JACKSON

Manusa lui Michael Jackson era confectionata cu Cristale Swarovski. Chiar si unele haine de scena erau placate cu vestitele cristale!

 

Vezi aici oferte bijuterii cu elemente Swarovski originale